Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Mitä shiatsuhoidossa tapahtuu?

Shiatsu ('peukalolla painaminen') on japanilainen akupainelu- ja kehoterapiahoitomuoto joka pohjautuu pitkälle ikivanhaan kiinalaiseen lääketieteeseen ja perinteiseen japanilaiseen anma-hierontaan. 

Monipuolinen shiatsuhieronta on myös erinomainen vaihtoehto klassiselle hieronnalle ja urheiluhieronnalle!

Tehokas ja pitkävaikutteinen shiatsuhieronta laukaisee lihasjännityksiä ja erilaisia kiputiloja, tasapainottaa kehon aineenvaihduntaa, rentouttaa tehokkaasti mielen ja kehon. Hoidon tarkoituksena on aina tasapainottaa ja säädellä kehon ja mielen energioita ja toimintaa siten, että todellinen paraneminen käy mahdolliseksi.

Tavoitteenani  on tehokas ja samaan aikaan hoidon vastaanottajasta erittäin miellyttävä hoitokokemus ja se saavutetaan vain yksilöllisen lähestymisen kautta. Hoitotekniikat valitsen aina hoidettavan yksilöllisten tarpeiden mukaan ja jokainen hoitokerta on erilainen.

Hoidettava makaa lattialle asetetun futonpatjan   päällä vaatetettuna mukaviin, joustaviin vaatteisiin eri asennoissa eli vatsallaan,  selällään, joskus kyljellään tai istuu futon-patjan päällä, joskus tuolilla tai nojaa jumppapalloon.

Hoidon vastaanottaja on vaatetettu sillä hoitaja pyrkii saamaan yhteyden hoidettavan energiaan eikä vain hänen kehoonsa.

 

Kokonaisvaltaista kehonkäsittelyä

 

Shiatsussa on mahdollista käsitellä koko keho – varaamasi hoitoajan (60, 90 tai 120 min) puitteissa.

Koko kehon käsittävä hoito (myös kasvot ja korvat) sisältää akupisteiden (tsubojen) käsittelyä peukaloilla ja kämmenellä painellen, erilaisia venytyksiä ja monipuolisia hieronta- ja manipulaatiotekniikoita.  Tarvittaessa käytän myös kyynärpäitäni, polviani, rystysiäni ja jalkateriäni.

Hoitoon sisältyy usein myös rauhoittavia ja pehmeitä otteita kuten keinutusta, täristelyä, rauhoittavaa pitelyä ja hiljentymistä.

Shiatsuhoidon vaikutus on pitkäaikainen, joskin kroonisiin vaivoihin kannattaa hoitoja ottaa aluksi esim. kahden-kolmen viikon välein yhteensä noin kolmen-viiden hoitokerran ajan.

Shiatsu sopii kaikenikäisille, myös raskaana oleville ja yhden hoitokerran kesto vaihtelee 60-120 min.

Ensimmäiselle kerralle suosittelen 90 min. hoitoa mutta voit tietysti varata tunnin ajan.  Muistahan että varsinaisen hoidon lisäksi keskustelemme ainakin ensimmäisen hoidon aluksi n. 15 minuuttia ja kartoitamme terveydentilaasi ja elämäntilannettasi.